Skal du være den næste folketingskandidat?

Skal du være den næste folketingskandidat?

Så er folketingsvalget endelig over os! Mange har ventet det, men kun én vidste, hvornår det skulle være. Statsminsteren har givet os fire uger til valgkamp. Fire uger tænker du, det er lang tid. Ja det kan man sige, men ikke, når der sker så meget i dansk politik, som der gør lige for tiden. Så hvem vil du stemme på?

Hvem skal jeg stemme på?

Mange er i år i tvivl om, hvem de skal stemme på, og måske er du en af dem? Du har nok kørt en tur rundt i din by, og har set alle de mange valgplakater, men det kan være svært at få et overblik over dem alle, find derfor din kreds kandidater [ vælg selv ], og tag efterfølgende diverse kanditattester, så du kan være helt sikker på, hvad du skal stemme d. 1 november. 

Har du en folketingskandidat i maven?

Har du store ambitioner for Danmark, og tænker du, at du en dag vil være den bedste til at lede landet, eller bare være med til at foreslå ændringer? Så kan du også stille op som folketingskandiat. Det er slet ikke så svært, som du måske går og tror. Så længe du er over 18 år og kan stemme, så kan du også stille op som kandidat til valget. Alt du skal gøre er, at melde dig ind, lave en stak plakater og få dit navn på folkets læber. 

Der er rift om pladserne 

Der er kun 179 pladser i folketinget, og der er over 900 kandidater ved hvert valg. Du skal derfor ud omkring i hele valgkampen, og det kan være rigtig hårdt. Hvis ikke du lykkedes i denne omgang, så tager du bare den næste, det er det der er så fint ved det danske demokrati. Men start helt fra bunden af, og meld dig som folketingskandidat – det kan du gøre [ vælg selv ]. Hvis du virkelig brænder for politik, så er det heller ikke nok med et par valgplakater. Hver dag, hver weekend og hver uge skal du gøre andre folk opmærksom på dig selv og din politik.

Gå en tur på din lokale gågade, Brugs eller måske bare rundt i forskellige kvarterer i din by. Du vil med garanti støde på nogle, som gerne vil snakke med dig om din politik. For mange danskere er det vigtigt at stemme personligt. Fortæl derfor, hvad dine egne personlige politiske holdninger og agendaer, så kan det også være lettere at få stemmerne i hus. Held og lykke og god valgkamp!