Hvilke investeringer har givet de bedste resultater?

Hvilke investeringer har givet de bedste resultater?

Hvad er den bedste investering? Det er et spørgsmål, som mange mennesker stiller sig selv. Mange vil nok mene, at det kommer an på, hvilket perspektiv man ser på det. Nogle vil mene, at investering i sig selv er den bedste investering. Andre vil måske sige, at aktier eller krypto er de bedste investeringer. I denne artikel kigger vi nærmere på historiske tal og finder ud af, hvilke typer af investeringer der har givet mest pote.

Hvad er en aktie?

Aktier er et stykke papir, som kvitterer for en lille ejerandel i en virksomhed. En aktie giver således ikke noget fysisk produkt, men derimod blot muligheden for at tjene penge på det overskud, som selskabet vil udbyde. Hvis man ejer aktier i et selskab, er man altså aktieejer og kan dermed stille til generalforsamlingen.

Der findes aktier på både små, store og mellemstore virksomheder. Den enkelte aktie giver som regel ikke særlig meget indflydelse i virksomheden, men flere aktier vil kunne give mere magtfulde aktionærer mulighed for at blande sig i ledelsen af selskabet. Det er dog langt fra altid tilfældet.

Hvilken aktier har været bedst at investere i?

Det kan være svært at give et entydigt svar på, hvilken aktie der har været bedst at investere i. Det kommer nemlig meget an på hvornår aktien blev opkøbt. Faktisk er aktier nok den investering, som man skal holde øje med mest for at gøre en god handel. I de seneste 20 år er det dog aldrig rigtig blevet dårligere end 12% om året – og langt størstedelen af aktierne har givet bedre afkast.

Kryptovaluta er også en aktie?

Kryptovaluta er ikke klassificeret som aktier, men de repræsenterer et aktiv, som investorer kan handle med. Det har dog vist sig at være en meget risikabel investering, da kursen på mange af disse valutaer kan ændre sig markant fra dag til dag. Derfor skal man selvfølgelig have styr på markedet for at foretage denne type investeringer. Der findes mange forskellige typer kryptovaluta, du kan læse mere på hjemmesiden Aktieskole.

En anden form for aktiver, der bliver handlet aktivt er aktieoptioner. Dette kan vise sig at være en meget risikabel investering, og man skal virkelig have styr på markedet for at kunne investere med succes i aktieoptioner.

Mange vil måske mene, at aktier derfor ikke er den bedste investeringsform, da de både kan give store indbringende afkast – men samtidig også store tab. Derfor har nogle valgt at købe guld eller sølv som en form for sikkerhed mod inflationen.

Tak for læsningen!