8 tips og tricks til en sejr på gokartbanen

8 tips og tricks til en sejr på gokartbanen

Vil du gerne krydse målstregen først? Du er måske allerede ret god, men hvis du bare følger vores gode råd, så er du næsten garanteret en førsteplads. Læs med her og bliv den bedste på gokartbanen allerede i dag.

Inden løbet

Din forberedelse starter allerede inden løbet overhovedet begynder.

  1. Lær banen at kende. Det kan du ofte gøre inde på udlejningsstedets hjemmeside. Jo mere du nærstuderer banen inden første runde, desto hurtigere lærer du din vej rundt på banen at kende.
  2. Vælg den rette gokart. Ikke alle gokarts bliver serviceret på samme tid, så hvis du kan vælge selv, bør du vælge den gokart med mest gummi tilbage på dækkene. Jo dybere huller, des mere gummi og des bedre er vejgrebet.
  3. Sidst men ikke mindst har den samlede vægt af dig og karten også stor betydning. Det er derfor vigtigt, at du skiller dig af med al overflødigt som telefon, overtøj, tegnebog, store sko osv. En let sko med en tynd sål har også den fordel, at du får en bedre føling med speeder og bremse.
  4. Sæt dig godt til rette. Indstil sædet, så du kan nå begge pedaler og har mulighed for at give fuld gas. Det kan virke banalt, men når først adrenalinen pumper, kan det være svært at tænke logisk. Husk også at placere hænderne ordentligt på rattet, så du har fuld kontrol. Hold hænderne på kvart over ni og kvart i tre fra de grønne lamper tændes til du passerer det ternede flag.

Under løbet

Det er også vigtigt at holde hovedet koldt under løbet.

  1. Hold styr på din vejrtrækning og lad ikke adrenalinen snyde dig til dårlig performance. Hemmeligheden bag de hurtige omgangstider ligger nemlig i rolige og bløde bevægelser. Det sikrer optimal greb i asfalten, når du holder dig til små ratudslag.
  2. Sid stille i sædet. Du skal være ét med karten. Det virker måske naturligt at læne sig ind i svinget, men det giver mindre vægt på de yderste hjul og dermed mindre greb i asfalten.
  3. Sikre en høj hastighed hele vejen rundt. Det gør du ved at begynde svingene så bredt som muligt for herefter at søge ind mod midten igen og derefter søge bredt ud i svinget igen.
  4. Hold øjnene på din egen kørsel. Det kan være fristende lige at kigge sig over skulderen og se, hvordan konkurrenten klarer sig, men det forstyrrer din kørsel og skaber uro. Luk hellere af og hold øjnene foran dig og fokuserer på det næste sving.

Leder du efter en fed bane at træne vores tips, så du kan give dine venner baghjul? Vi kan anbefale Vandel Gokart, som tilbyder Danmarks hurtigste udlejningskarts med specialtunede motorer. Læs mere om Vandel Gokart og banen her.