Vil du have tænder i topform? Kig med her

Vil du have tænder i topform? Kig med her

Det er forfærdeligt, hvis tænderne gør ondt. Problemer med tænderne kan resultere i, at man ikke kan spise, at man får hovedpine eller at man f.eks. ikke kan sove på grund af smerter. Dertil hører det sig, at problemer med tænderne eller betændelse i tandkødet kan føre til sygdom, fordi det påvirker immunsystemet.

Og så er der også lige det synlige aspekt. Det er nemlig ikke særlig sjovt at have gule, grå eller manglende tænder. Særligt ikke da tænderne ler betragtet som menneskets sociale visitkort. Du skal med andre ord passe på dine tænder.

Husk rutinerne derhjemme

Hvis du skal passe godt på dine tænder, må du også gøre en indsats derhjemme. Du skal derfor huske at børste dine tænder både morgen og aften, ligesom du skal huske at bruge tandtråd. Tandtråd er især vigtigt, hvis du har tænder, der sidder en smule tæt. Er det tilfældet, kan den almindelige tandbørste ikke altid nå ind i mellemrummet og rengøre tilstrækkeligt. Derfor er tandtråden guld værd, da den fjerne skidtet, så det ikke sidder og udvikler sig til caries.

Husk at tænke over din livsstil

Din livsstil spiller en vigtig rolle for dit generelle helbred. Også tænderne. Derfor bør du tænke over, hvad du spiser og drikker. Dermed er det ikke sagt, at du skal leve som en fanatiker og bandlyse sukker. Men tænk blot over, at for meget sikker kan føre til problemer med caries, ligesom for meget sodavand også kan – og i øvrigt kan udsætte dine tænder for store mængder syre.

Desuden frarådes alle former for tobak! Ikke blot for tændernes skyld, men for helbredet generelt.

Husk tandlægen

Selv hvis du lever sundt og har gode børsterutiner, bør du huske dine tider hos tandlægen. Du kan finde en tandlægeklinik nær dig på https://www.nord-smil.dk/, hvor du får god behandling til gode priser.

Tandlægen er vigtig, fordi han hjælper med at holde øje med, om dine tænder er sunde og raske. Er de ikke, kan han vejlede dig, og er de: ja, så er der nok kun tale om en årlig kontrol og rensning.