Horsens bliver vært for EU-formandskabet i 2025

Horsens bliver vært for EU-formandskabet i 2025

Horsens står igen i rampelyset, når byen i oktober 2025 skal være vært for EU-formandskabet. Det er anden gang, byen får æren af at modtage dette prestigefyldte arrangement, efter tidligere at have været vært i 2012. Forum Horsens skal lægge lokaler til en række minister- og embedsmøder i løbet af de tre uger, formandskabet finder sted​(

).

Denne begivenhed forventes at tiltrække omkring 17.000 deltagere og en stor international presse. Byen vil få gavn af en markant økonomisk aktivitet, hvor hoteller, restauranter og lokale erhverv får mulighed for at nyde godt af de mange besøgende. Der vil desuden blive lagt vægt på bæredygtighed under arrangementet, blandt andet med fokus på brugen af lokale råvarer i forplejningen​.

Horsens’ styrkede erhvervsliv

Samtidig med at byen tiltrækker store internationale begivenheder som EU-formandskabet, blomstrer det lokale erhvervsliv. Særligt familieejede virksomheder vil få glæde af regeringens nye tiltag om at sænke generationsskifteskatten fra 15 til 10 procent, hvilket gør det lettere for kommende generationer at overtage deres familiefirmaer. Dette skaber ikke kun vækst i Horsens, men sikrer også, at flere innovative virksomheder kan blive i byen​.

Horsens er dermed ikke blot en by, der kan tiltrække store politiske arrangementer, men også en by med et stærkt og voksende erhvervsmiljø. Besøg Horsensidag for mere information om kommende events og udviklinger i byen.